• Посилання скопійовано

Держконтроль за міжнародними передачами стратегічних товарів буде оновлено

Україна за експертної допомоги західних партнерів напрацює новий проєкт Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами стратегічних товарів». Він буде максимально інтегрований у законодавство ЄС

Держконтроль за міжнародними передачами стратегічних товарів буде оновлено

Україна за експертної допомоги західних партнерів напрацює новий проєкт Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами стратегічних товарів», який буде максимально інтегрований у законодавство ЄС. Про це йшлося під час круглого столу, організованого Міністерством економіки.

У заході взяли участь народні депутати України, представники Апарату РНБОУ, українських міністерств та відомств, зокрема МЗС, Мінстратегпрому, СБУ та СЗР, Державної митної служби, Державної служби експортного контролю, Офісу Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS, США), Програми експортного контролю P2P (ЄС), Офісу ефективного регулювання BRDO, волонтерської спільноти тощо.

«Україна йде в Європейський Союз. І наше завдання – напрацювати проєкт закону про контроль за міжнародними передачами стратегічних товарів, який, по-перше, був би максимально інтегрований у чинне європейське законодавство у цій сфері та відповідав міжнародним вимогам. По-друге, враховував би українські реалії та відповідав інтересам української держави. І, нарешті, зберігав би прийнятний баланс національних  інтересів та інтересів бізнесу з міжнародними вимогами», – зазначив, відкриваючи захід, заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Під час круглого столу учасники обмінялися думками про структуру нового законопроєкту, його змістовне наповнення. Міжнародні експерти надали пропозиції щодо оптимізації документа до міжнародних вимог та висловили готовність надати Україні відповідну консультативну допомогу.

«Найближчим часом ми створимо робочу групу з напрацювання проєкту. А орієнтовно на початку грудня домовились провести з нашими партнерами з ЄС та США ще одну зустріч та більш предметно обговорити підходи до законопроєкту та нагальні питання», – зазначив Ігор Фоменко.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»