• Посилання скопійовано

НБУ ще напрацьовує спеціальний закон про страхування воєнних ризиків в НБУ

Нацбанк фіналізує роботу над законопроєктом про створення повноцінної системи воєнного страхування, який на перших порах буде сфокусований на страхуванні роздрібних продуктів для юросіб і фізосіб

НБУ ще напрацьовує спеціальний закон про страхування воєнних ризиків в НБУ

Южаніна у своєму пості підкреслила, що Спеціальний закон про страхування воєнних ризиків в НБУ повинні були розробити до червня поточного року.

Але він досі фіналізує роботу над законопроєктом про створення повноцінної системи воєнного страхування, який на початку буде сфокусований на страхуванні роздрібних продуктів для юросіб і фізосіб.

Тобто йдеться про страхування придбання квартир, будинків, автомобілів, життя і здоров'я (інших дрібних кейсів) із покриттям воєнних ризиків із досить гнучким ціноутворенням. 

Окремо в пості Южаніна навела деталі від директорки департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова. А саме:

«Уже є законопроєкт, і його обговорення з міжнародними партнерами на фінальних стадіях. Дуже важливо переконатися, що донорів задовольняють усі параметри майбутньої системи страхування, щоб вони могли брати участь у її фінансуванні. Адже для довгострокового системного підходу необхідний фонд фінансової підтримки, щоб навіть за несприятливих умов система була здатна надалі функціонувати...» - повідомила директорка департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова.

За очікуваннями Дадашової, НБУ внесе законопроєкт до парламенту цього року, за більш оптимістичним прогнозом – найближчим часом.

І наостанок в пості йшлося про те, що разом із запуском системи страхування воєнних ризиків у регулятора очікують активізації кредитування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»