• Посилання скопійовано

В Україні зросла середня зарплата: хто заробляє найбільше

За даними Мінекономіки, у першому півріччі середня зарплата у сфері «Інформація та телекомунікації» становить 49 831 гривню, а у сфері «Фінансова та страхова діяльність» – 39 503 гривні

В Україні зросла середня зарплата: хто заробляє найбільше

УНІАН розповідає, що середня зарплата в Україні за рік зросла на 20%. Найбільше українці отримують у таких сферах, як ІТ, маркетинг та фінанси.

За даними Мінекономіки, у першому півріччі середня зарплата у сфері «Інформація та телекомунікації» становить 49 831 гривню, а у сфері «Фінансова та страхова діяльність» – 39 503 гривні. На третьому місці «Професійна наукова та технічна діяльність» – 27 308 гривень.

Також до п'ятірки увійшли «Державне управління та оборона» із зарплатою в 25 331 гривню і «Торгівля» – 23 534 гривні.

При цьому найнижчий рівень оплати праці у сфері «Мистецтва» та «Освіти» – 14 381 гривня і 13 862 гривні відповідно.

Водночас у Держстаті зазначили, що середня зарплата до вирахування податків у другому кварталі зросла до 20964 гривень.

 

Зарплата в Україні – останні новини

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що підвищити мінімальну зарплату у 2025 році немає можливості, тому вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень.

При цьому середня зарплата чиновників в Україні в серпні поточного року склала 55,8 тисячі гривень. Із січня оплата праці в державних відомствах зросла на 44,6%.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»