• Посилання скопійовано

Журналістам і далекобійникам спростять отримання шенгену

Єврокомісія пропонує Раді ЄС підписати зміни до Угоди про спрощення візового режиму з Україною. Сторони почали переговори про внесення змін до угоди про спрощення візового режиму 6 травня 2011 року, а в лютому 2012 року фінальний текст документа було парафований головними переговірниками.

Нова редакція угоди передбачає подальше спрощення вимог з подання документів при поданні заявок на візи для журналістів та водіїв міжнародних вантажних і пасажирських перевезень. Також спрощення поширюватиметься на технічний персонал, який супроводжує журналістів, або осіб, які супроводжують близьких родичів, що мають громадянство однієї з країн ЄС.

Також спрощення отримання віз стосуватиметься осіб, які супроводжують хворих, що їдуть до Євросоюзу для лікування, громадських активістів, які їдуть для участі у семінарах, тренінгах, діячів мистецтв, що їдуть для участі у міжнародних виставках, симпозіумах та семінарах, а також представників релігійних організацій, які беруть участь в офіційних транскордонних програмах співпраці ЄС.

Нові домовленості також передбачають чіткіше визначення, кому, коли та на який період мають видаватися багаторазові візи.

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»