• Посилання скопійовано

Гончарук заспокоїв «маленьких» ФОП: ніхто вас не переслідуватиме

Гончарук запевнив, що ніхто не буде переслідувати «маленьких» ФОП

Гончарук заспокоїв «маленьких» ФОП: ніхто вас не переслідуватиме

На ринку навмисно поширюється неправдива інформація про знищення «маленьких» ФОПів у зв'язку з внесенням змін у законодавство. Про це заявив глава Кабміну Олексій Гончарук.

 

Що обіцяє прем'єр

Гончарук запевняє, що ніхто не буде переслідувати «маленьких» ФОПів.

«Іноді в публічній площині окремі компанії для того, щоб захистити свої приватні інтереси плодять фейки. Наприклад, я абсолютно не згоден з тим, що нібито хтось знищує ФОПів. Ця істерія спеціально насаджується окремими гравцями і постійно піднімається в публічній площині для того, щоб ввести людей в оману. Держава не буде переслідувати «маленьких». Вона не створює будь-яких надважких умов для діяльності ФОПів», – повідомив Гончарук.

 

Кого стосуватимуться зміни

Зміни до законодавства покликані змінити бізнес-модель для великих підприємств, які зображують із себе фізичних осіб – підприємців.

«Наша мета полягає в тому, щоб великі і середні компанії припинили зображати з себе зграйки ФОПів. Для того, що, якщо є якась велика компанія з великими оборотами на десятки мільйонів, вона просто не оформлює своїх працівників на роботу. Замість цього оформлює з ними контракт як з приватними підприємцями. Таку процедуру ми хочемо припинити», – підкреслив Гончарук.

 

Нововведення для ФОПів

У вересні Верховна Рада схвалила закон про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні та відповідні зміни до Податкового кодексу.

З 1 жовтня цей закон дозволяє споживачеві отримати 100% вартості придбаних товарів, якщо продавець не видав чек або якщо чек в електронній формі не було передано контролюючим органам.

Продавцеві ж загрожує суттєвий штраф. Наслідками набуття чинності закону про РРО могли стати різкий стрибок цін, масове закриття малого і середнього бізнесу, зростання безробіття.

Публічно підтримавши новий закон, Президент усе-таки виступив з ініціативою нового мораторію на перевірки.

***

Новини щодо нових правил з РРО:

Джерело: Мінфін

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»