• Посилання скопійовано

Пільгові іпотечні кредити видаватимуть у «єдиному вікні»

Безпосередня робота із громадянами, які хочуть і можуть взяти іпотечний кредит із частковою компенсацією відсотків, будуватиметься за принципом «єдиного вікна». Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк у четвер, 31 травня, під час брифінгу в КМУ.

«У регіонах діятимуть офіси за принципом «єдиного вікна». В обласних центрах вони створюватимуться на базі регіональних відділень Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву або інших розпорядників коштів нижчого рівня. В інших населених пунктах — на базі місцевих відділень банків», — сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, громадянин, прийнявши рішення взяти іпотечний кредит із частковою компенсацією відсоткової ставки, повинен просто прийти туди з мінімально необхідним набором документів. Це, зокрема, оригінал і копія паспорта, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідка про склад сім’ї, копія свідоцтва про шлюб (за наявності), копія свідоцтва про народження дитини (дітей) (за наявності), довідка «Форма-3» з ЖЕКу або довідка від паспортиста гуртожитку чи договір про найм квартири встановленого зразка — якщо громадянин не «стоїть на черзі» (або довідку про перебування на обліку громадян, які потребують відповідно до законодавства поліпшення житлових умов), документи про доходи позичальника та членів його сім’ї за останні шість місяців.

У «єдиному вікні» одночасно працюватимуть представники облдержадміністрації або розпорядника коштів нижчого рівня, банку та забудовника. Громадянин одразу отримує вичерпну консультацію, може почати вибір житла, у разі бажання взяти участь та відповідно до встановлених вимог до позичальника — залишає документи для опрацювання та контактні дані.

«Усі подальші дії здійснюються між місцевою владою (розпорядником коштів), банком та забудовником, переважно в електронній формі. Громадянина запрошують до офісу «єдиного вікна» для підписання трьох договорів після необхідних процедур ухвалення та погодження рішень, які здійснюють місцева влада, банк та забудовник», — наголосив керівник Мінрегіону.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»