• Посилання скопійовано

Як оформити спадок на неприватизовану квартиру

Щоб оформити спадок на неприватизовану квартиру, спершу слід переоформити договір найму житлового приміщення у судовому порядку (тобто подати до суду позовну заяву про визнання вас наймачем за договором найму житлового приміщення). Про це UBR.UA розповіла експерт з юридичного супроводу бізнесу Ніна Михальська.

За її словами, такий договір укладається у будинках державного і громадського житлового фонду у письмовій формі на підставі ордера на житлове приміщення між наймодавцем — відповідним підприємством, установою, організацією та наймачем — громадянином, на ім′я якого видано ордер.

«З цією метою людині потрібно буде поновити ордер на вселення. Як правило, він зберігається в організації, яка його видала», — пояснила експерт.

Далі, згідно зі ст. 106 ЖК України, право на визнання його наймачем за раніше укладеним договором найму житлового приміщення замість попереднього наймача, у разі смерті наймача, або втрати ним права на житлове приміщення належить будь-якому членові сім’ї наймача.

«Зверніть увагу, що ви не можете бути визнані наймачем, якщо ця квартира була видана первинному наймачеві у зв’язку з виконання ним трудових обов’язків на цьому підприємстві. Якщо наймач отримав житлове приміщення не у зв’язку з виконанням трудових обов’язків або коли наймодавець втратив право на його виселення, а також на приміщення у будинках колгоспів, то це правило на вас не поширюється. Тільки після цих дій ви можете претендувати на приватизацію житлової площі», — розповіла експерт.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»