• Посилання скопійовано

За відсутності лічильників користувачів можуть залишити без газу

У НКРЕ вважають, що відмова від встановлення лічильників у певні терміни дає підстави для припинення розподілу газу.

Національна комісія; що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, листом N3225/24/47-12 роз’яснила, що при відмові споживача від установлення газового лічильника у терміни, передбачені графіком, газорозподільні підприємства зобов’язані припиняти розподіл природного газу цьому споживачеві.

Як повідомляє портал Юрліга, при цьому має бути дотримано умови документального підтвердження відмови.

Згідно із законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» газорозподільні підприємства зобов’язані забезпечити встановлення газових лічильників для населення, що проживає у квартирах та будинках: до 1 січня 2012 року, якщо газ у них використовується комплексно, зокрема для опалювання; до 1 січня 2016 року, якщо газ використовується для підігріву води і приготування їжі; до 1 січня 2018 року, якщо газ використовується тільки для приготування їжі.

З цих самих дат, згідно із законом, припиняється постачання газу при відмові у встановленні лічильників. Для встановлення лічильників у зазначені терміни підприємства зобов’язані використовувати «всі кошти, отримані на встановлення лічильників, незалежно від дати їх отримання на рахунок підприємства».

Проте, крім встановлених законом термінів, є ще й підзаконні. Розпорядженням КМУ Міністерству енергетики і вугільної промисловості та державним адміністраціям (обласним, районним, Радміну Криму) доручено встановити конкретні графіки встановлення лічильників газорозподільними підприємствами на відповідних територіях. Відмова від встановлення лічильників у терміни, встановлені цими графіками може, на думку Нацкомісії, призвести до припинення розподілу газу споживачам.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»