• Посилання скопійовано

Податок на житло залишиться під забороною до Нового року

Президент України Віктор Янукович підписав закон №4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», повідомили у прес-службі голови держави.

Зокрема, закон продовжує мораторій на введення в дію податку на нерухоме майно до 1 січня 2013 р. Це пов’язано з тим, що уряд подав законопроект, в якому пропонується нова концепція податку на нерухомість.

Крім того, закон встановлює мораторій на застосування адміністративних санкцій за окремі порушення податкового законодавства до кінця цього року. Це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку у розмірі 15% для підприємців 1 і 2 груп, які провадять діяльність, не зазначену в свідоцтві, помилок у заповненні книги ведення доходів та витрат.

Також у законі враховано пропозиції представників малого бізнесу та спрощено процедуру реєстрації платників єдиного податку платниками ПДВ. Зокрема, скасовується обмеження щодо добровільної реєстрації платників ПДВ (не лише у сфері малого бізнесу). Крім того, скорочено термін реєстрації платників ПДВ у податкових органах з 10 до 5 робочих днів, удосконалиться порядок нарахування ПДВ у туристичній сфері тощо.

Зміни також стосуються удосконалення системи податкового адміністрування, насамперед у сфері лібералізації податкових процедур. Так, наприклад, спрощується процедура відкриття банківських рахунків, а також порядок підписання податкової декларації підприємцем у разі відсутності у нього фахівця, який відповідає за бухгалтерський облік. Закон також дозволяє виробникам і торговцям ювелірними виробами використовувати спрощену систему оподаткування та сплачувати єдиний податок у розмірі 5% від доходу.

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»