• Посилання скопійовано

Тепер при винайманні житла доведеться реєструватися

Українці на короткому повідку. Всі переміщення пересічних громадян в межах держави тепер жорстко контролюватимуть

У новаціях є і позитивні, і негативні сторони. Зручно, що дозволили провести нову реєстрацію і скасувати попередню за один раз і в одному місці. Також дозволили автоматичне зняття після завершення терміну оренди житла. А от заробітчанам буде вельми сутужно.
Юрій Чумак, партнер юридичної фірми: «Трудові мігранти усередині України, які знімають квартири або живуть у знайомих, повинні звернутися в органи міграційної служби, подати докумнеты, підтверджуючі, що вони там проживають. Це можуть бути як докумнеты на саму квартиру, так і документи, що вирішують там проживати. Тобто дозвіл власника або дозвіл всіх прописаних осіб в цій квартирі».
Причому зареєструватись за новим місцем проживання треба упродовж 10-ти днів. За несвоєчасність — штраф до п’ятдесяти однієї гривні. Причому його виписуватимуть за кожним фактом перевірки. Тут уже халепа орендодавцям, які не сплачують податки. Таких на ринку до 90 відсотків.
Юрій Семенюк, партнер юридичної компанії: «Хто здає житло, неохоче іде на необхідність реєстрації чужих людей за адресою свого житла. У випадку виникнення якоїсь конфліктної ситуації можуть виникнути проблеми і з припиненням реєстрації».
Також внесеними змінами впроваджено обов’язкову реєстрацію всіх військовослужбовців та солдатів у казармах, а також осіб, що мають невиконані майнові зобов’язання, приміром борги перед банками. Боржник щоразу повинен повідомляти банк про зміну свого місця проживання.

Джерело: Телеканал UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»