• Посилання скопійовано

Офіційне застереження Мінрегіону щодо здешевленої іпотеки

За повідомленнями засобів масової інформації, днями в Україні з’явилися особи, які за винагороду пропонують сприяння громадянам в оформленні здешевленої іпотеки

З цього приводу Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявляє:
1. Компенсація відсоткової ставки за іпотечними кредитами у комерційних банках у межах здешевлення іпотеки надається громадянам з боку держави цілком безкоштовно. Можливі додаткові умови та оплата послуг тільки комерційних банків, які регламентуються тільки їхніми внутрішніми правилами (страховка, комісія, інші обов’язкові збори та платежі при оформленні кредиту).
2. Оформлення компенсації відсоткової ставки за відсутності на те законних підстав, як і оплата таких послуг — незаконні!
3. Будь-які консультації, роз’яснення, сприяння в оформленні здешевлених іпотечних кредитів здійснюються безкоштовно тільки в державних установах та відділеннях Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
Мінрегіон України застерігає громадян від необґрунтованої оплати послуг, які кожен може отримати цілком безкоштовно. Всю необхідну інформацію з питань здешевлення іпотеки та участі у програмі можна отримати на веб-сайті Міністерства та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву або звернувшись до органів влади на місцях.
Здешевлення іпотеки для громадян відбувається тільки на підставі та у спосіб, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов», доступною для ознайомлення всіма бажаючими.
Звертаємо увагу на те, що з 20 до 23 серпня 2012 року в Українському домі відбудеться виставковий форум «Доступне житло»: від держави для людини, від ідеї до квартири». Протягом всього часу роботи форуму працюватиме консультаційне вікно соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло». Всі бажаючі зможуть отримати відповіді щодо можливості отримання здешевленої іпотеки та умов інших житлових програм, а також докладно ознайомитися з пропозиціями забудовників країни.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»