• Посилання скопійовано

Кабмін змінив правила переведення дачних будинків у житлові

Рішення компетентного органу про переведення дачних і садових будинків в житлові без внесення відповідних змін до Реєстру вважатиметься достатньою підставою для використання цих будинків як житла

Кабмін змінив правила переведення дачних будинків у житлові

Кабінет Міністрів України схвалив розроблену Мін’юстом постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сфері державної реєстрації». За словами Міністра юстиції Дениса Малюськи, прийняття цієї постанови є черговим кроком на шляху удосконалення механізмів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації.

Так, постановою передбачається інтеграція функціоналу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, щоб забезпечити громадянам можливість подання заяв в електронній формі та одержання результатів наданої адміністративної послуги.

«Відомості Реєстру доповнюються інформацією про право довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань, інформацією, необхідною для здійснення зв’язку із заявником – абонентський номер мобільного телефону та/або адреса електронної пошти, а також відомостями про ціну (вартість) об’єкту нерухомого майна», – пояснив Міністр.

Згідно із запропонованими змінами, рішення компетентного органу про переведення дачних і садових будинків в житлові без внесення відповідних змін до Реєстру вважатиметься достатньою підставою для використання цих будинків як житла, у тому числі для реєстрації місця проживання.

Крім того, постановою передбачається приведення актів Уряду у відповідність до останніх змін законодавства у сфері державної реєстрації. 

«Прийняття постанови сприятиме удосконаленню механізмів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації, оптимізує процес кредитування, а також позитивно вплине на залучення інвестицій в економіку України», – наголосив очільник відомства.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»