• Посилання скопійовано

На ломбарди поширюється обов'язок застосовувати РРО

Податківці розповіли, чому ломбарди мають застосовувати РРО

На ломбарди поширюється обов'язок застосовувати РРО

ДФС у Миколаївській області інформує, що ст. 1 Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» встановлено, що ломбарди належать до фінансових установ і здійснюють свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику.

Відповідно до ст. 3 Закону про РРО, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або у безготівковій формі при продажу товарів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (касові апарати).

Звертаємо увагу, що при проведенні таких фінансових операцій необхідно роздрукувати відповідні розрахункові документи (чеки), що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом про РРО, застосовувати зареєстровані у встановленому порядку розрахункові книжки.

Отже, суб’єкт господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику через ломбарди, повинен проводити розрахункові операції із застосовуванням касових апаратів.

***

Читайте також: Ломбарди звітуватимуть в електронній формі

Джерело: ДФС у Миколаївській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»