• Посилання скопійовано

Незабаром з'являться реєстри екземплярів РРО та ЦСО: проект від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій»

Незабаром з'являться реєстри екземплярів РРО та ЦСО: проект від Мінфіну

Мінфін оприлюднив для обговорення проект свого наказу (завантажити), яким пропонується затвердити:

  • Порядок ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (завантажити);
  • Порядок ведення реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (завантажити);
  • зміни до Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій (завантажити).

Документ розроблено з метою виконання положень постанови №601, порядків щодо реєстрації та застосування РРО, затверджених наказом №547 (зі змінами), спрямованих на спрощення реєстраційної процедури шляхом дерегуляції. Про ці зміни ми писали тут.

Очікується, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Після цього, згідно з проектом наказу:

1. Не пізніше двох місяців, наступних за місяцем набрання чинності, ДФС має сформувати реєстр екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр) та включити до Реєстру всі екземпляри РРО, які зареєстровані в органах ДФС і перебувають в експлуатації (крім тих РРО, що зареєстровані для господарських одиниць чи суб’єктів господарювання із місцезнаходженням на тимчасово окупованих територіях) або перебували в експлуатації на дату набрання чинності цим наказом, із присвоєнням їм реєстраційних номерів.

Усе про касу і РРО
у вашій поштовій скриньці!

Нова тематична розсилка від редакції. Ви точно нічого не пропустите

Підписатись

Хочете подивитись, як це виглядає?

2. Протягом трьох місяців, наступних за місяцем набрання чинності цим наказом, виробники (постачальники) подаватимуть заяви про включення до Реєстру всіх екземплярів РРО, поставка яких була здійснена до набрання чинності цим наказом, строк експлуатації яких не сплив та які не включені до Реєстру. Якщо на момент отримання заяви про включення моделі (модифікації) РРО до Реєстру такий реєстратор вже включений до Реєстру, заява виробника (постачальника) вважатиметься заявою про внесення змін до Реєстру.

3. Протягом трьох місяців, наступних за місяцем набрання чинності цим наказом, у разі подання заяви до органу ДФС про реєстрацію РРО, який не включений до Реєстру на дату подання такої заяви, суб’єкт господарювання – користувач реєстратора має додати до заяви:

  • копії документів, які підтверджують факт купівлі або безоплатного отримання реєстратора у власність,
  • копії іншого документа, що підтверджує право власності або користування,
  • копії паспорта (формуляра) РРО та паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема).

На підставі зазначених документів орган ДФС включить РРО до Реєстру.

4. Щодо екземплярів РРО, які були зняті з реєстрації в органах ДФС (шляхом скасування реєстрації) до набрання чинності цим наказом, не включені до Реєстру та щодо яких не сплив строк експлуатації, включення таких екземплярів РРО до Реєстру може бути здійснене органом ДФС у загальному порядку, в тому числі на підставі заяви виробника (постачальника) або звернення суб’єкта господарювання – користувача реєстратора та доданих до неї копій документів, що підтверджують факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО, а також копії паспорта (формуляра) РРО та паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема.

5. Первинне наповнення реєстру ЦСО РРО інформацією про центри сервісного обслуговування РРО здійснюватиметься протягом двох місяців після набрання чинності цим наказом відповідно до вимог Порядку.

Нагадаємо також, що саме при набранні чинності наказу за цим проектом почнуть діяти нові форми заяв щодо реєстрації та перереєстрації РРО та КОРО, а також щодо відмови застосовувати КОРО, та норми щодо механізму обміну інформацією в електронному вигляді при реєстрації та застосуванні РРО між ДФС та ЦСО. Про це ми писали тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»