• Посилання скопійовано

Який порядок внесення РРО до реєстру екземплярів РРО?

Кожен екземпляр РРО включається до Реєстру один раз. Як саме вноситься інформація про це поговоримо далі

Який порядок внесення РРО до реєстру екземплярів РРО?

Податківці у підкатегорії 109.06 «ЗІР» зазначили, що відповідно до п. 1 розд. ІІІ Порядку №64 до реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр) вносяться відомості про екземпляри реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), моделі (модифікації) яких включені до Державного реєстру РРО, що поставлені для введення в обіг або експлуатуються, та строк служби яких не сплив.

Кожен екземпляр РРО включається до Реєстру один раз.

Кожному екземпляру РРО, включеному до Реєстру, присвоюється унікальний реєстраційний номер, який не змінюється протягом всього строку застосування РРО.

Згідно з п. 2 розд. ІІІ Порядку інформація про екземпляри РРО для включення до Реєстру подається до Державної фіскальної служби (далі – ДФС) заявниками не пізніше дня поставки РРО у вигляді заяви про включення/виключення до/з Реєстру екземплярів РРО або внесення змін за ф. №1-ЕРРО (далі – заява) (додаток 1 до Порядку) з ознакою надання інформації «включення до Реєстру».

Заява складається та подається заявником до ДФС електронними засобами зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації і вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

На заяву накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи або уповноваженої особи, фізичної особи – підприємця або його представника.

Датою та часом подання заяви до ДФС є дата та час, зафіксовані у квитанції про доставку (перша квитанція).

Пунктом 3 розділу ІІІ Порядку визначено, що підставами для відмови у включенні екземпляра РРО до Реєстру є:

  • модель (модифікація) РРО не включена/виключена до/з Державного реєстру РРО або внесена до другої частини Державного реєстру РРО;
  • наявність щодо заявника у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;
  • невідповідність даних у заяві про заявника або екземпляр РРО даним із Державного реєстру РРО про виробника (постачальника) або модель (модифікацію) РРО;
  • екземпляр вже включений до Реєстру, крім випадку, визначеного абзацом другим пп. 2 п. 2 Наказу №64.

Відповідно до п. 4 Порядку не пізніше наступного робочого дня після надходження заяви засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДФС за відсутності підстав для відмови у включенні екземпляра РРО до Реєстру екземпляр РРО включається до Реєстру з присвоєнням унікального реєстраційного номера.

У разі виявлення порушень вимог законодавства в сфері електронних довірчих послуг, дотримання встановленої форми, порядку заповнення і подання заяви згідно з Порядком заявнику надсилається повідомлення про необхідність подання нової заяви.

Інформація про результати розгляду заяви надсилається заявнику електронними засобами зв’язку в електронній формі у другій квитанції.

Датою включення екземпляра РРО до Реєстру є дата внесення відповідного запису до Реєстру (п. 5 розд. ІІІ Порядку).

Згідно з п. 6 Порядку у день включення екземпляра РРО до Реєстру ДФС автоматично формує та надсилає заявнику безкоштовно електронними засобами зв’язку в електронній формі витяг з Реєстру за ф. №2-ЕРРО, наведеною у додатку 2 до Порядку (далі – витяг з Реєстру).

Витяг з Реєстру є дійсним до внесення змін до Реєстру.

Заявник може надіслати до ДФС електронними засобами зв’язку в електронній формі запит про надання витягу з Реєстру за ф. №3-ЕРРО, наведеною у додатку 3 до Порядку (п. 7 розд. ІІІ до Порядку).

ДФС не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту автоматично формує та надсилає заявнику електронними засобами зв’язку в електронній формі витяг з Реєстру (п. 8 розд. ІІІ до Порядку).

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»