• Посилання скопійовано

Підприємці можуть розраховувати на пільги при ввезенні обладнання з-за кордону

Підприємці можуть розраховувати на пільги при ввезенні устаткування для реалізації проектів у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць

Підприємці можуть розраховувати на пільги при ввезенні обладнання з-за кордону

Всі проекти, які відповідають критеріям, визначеним Законом України  «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», а також переліку пріоритетних галузей економіки, затверджених Кабінетом Міністрів України, можуть претендувати на застосування стимулюючих заходів, визначених цим Законом. На цьому наголосив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

Він також звернув увагу на те, що якщо для проекту необхідне ввезення з-за кордону обладнання, підприємець може розраховувати на певні пільги на ввезення.

«Якщо для реалізації проекту передбачається ввезення обладнання та устаткування, а також комплектуючих до нього, підприємець готує відповідний перелік товарів, який також має міститися у бізнес-плані проекту. Відповідно до Митного кодексу України, порядок ввезення, перелік та обсяги таких товарів (із визначенням їх кодів згідно з УКТЗЕД) затверджуються Кабінетом Міністрів України разом із схваленням кожного окремого інвестиційного проекту», - пояснив директор департаменту.

За словами Віктора Коваленка, обладнання та комплектуючі вироби до нього, що ввозяться суб’єктами господарювання для реалізації інвестиційних проектів, схвалених відповідно до Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», мають відповідати наступним вимогам: по-перше, не бути підакцизними; по-друге, мова йде про абсолютно нове устаткування або обладнання, що не були у використанні та мають бути виготовлені не більше трьох років до моменту державної реєстрації інвестиційного проекту; по-третє, не вироблятися та не мати аналогів в Україні.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»