• Посилання скопійовано

Профільний комітет підтримав заборону на відбирання єдиного житла за виконавчими документами

Питання про переселення боржників, які мають житло, що перевищує норми житлової площі, дискутуватиметься.

Парламентський комітет з питань правосуддя рекомендував парламенту прийняти у першому читанні законопроект №9124.

Проектом пропонується внести зміни до Закон «Про виконавче провадження» і заборонити звернення стягнення на єдине житло та єдину земельну ділянку.

Крім цього, перелік видів майна, на яке не може бути обернене стягнення за виконавчими документами, пропонується поповнити обладнанням для обігріву приміщення, якщо обладнання також використовується для приготування їжі і є одним на приміщення.

Проект спрямовано на захист від примусового виселення та проти збільшення кількості людей, позбавлених житла.

На думку Головного науково-експертного управління парламенту, законопроект слід доповнити нормою про те, що боржники, які мають житло, що перевищує норми житлової площі, можуть примусово переселятися в інше приміщення, і на їхнє житло

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»