• Посилання скопійовано

Затверджено новий типовий договір купівлі-продажу природного газу

Усі договори купівлі-продажу природного газу потрібно переукласти у місячний термін

НКРЕ постановою від 05.07.2012 р. №849 затвердила типовий договір купівлі-продажу природного газу (між його власниками та постачальниками) і зобов'язала переукласти його у місячний термін з дати набрання чинності постановою.
Договір регулює відносини між власниками та постачальниками при купівлі-продажу певної кількості природного газу на певний період часу. На відміну від попередніх умов купівлі-продажу газу, в новому договорі вдосконалено умови та порядок передачі газу, збільшено терміни підписання актів приймання-передачі. Зокрема, термін остаточного розрахунку за фактично переданий газ у разі неповної оплати становить 5 календарних днів після підписання сторонами акта приймання-передачі газу за розрахунковий місяць.
Згідно з вимогами Закону «Про основи функціонування ринку природного газу», суб'єкти господарювання, що мають ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом, виконують функції гарантованого постачальника.
На сьогодні гарантовані постачальники забезпечують потреби у природному газі всіх категорій споживачів, зокрема населення. При цьому, згідно з положеннями ст. 1 Закону «Про основи функціонування ринку природного газу», гарантований постачальник не має права відмовити споживачеві в укладенні договору на постачання природного газу, тож затверджений типовий договір на купівлю-продаж природного газу (між власниками та постачальниками природного газу) забезпечує рівні та недискримінаційні умови при купівлі природного газу гарантованим постачальниками.
Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»