• Посилання скопійовано

Водії комерційного транспорту складатимуть нові іспити

Підготовка включатиме, крім навиків керування автобусом, роботу водія з пасажирами, надання домедичної допомоги

Міністерство інфраструктури України прагне удосконалити систему підготовки та підвищення кваліфікації водіїв і персоналу автопідприємств. Про це повідомляє прес-служба відомства.
«Ми пропонуємо запровадити підготовку водіїв для роботи на комерційному транспорті — автобусах і вантажних автомобілях — шляхом запровадження свідоцтва професійної підготовки водія», — повідомив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Ефименко.
За його словами, підготовка включатиме, крім навиків управління автобусом, роботу водія з пасажирами, надання домедичної допомоги та інші заходи.
Перший заступник міністра зазначив, що від водія комерційного транспорту буде потрібна наявність права керувати автобусом категорії «Д», підвищення кваліфікації для керування пасажирським транспортом.
Також водій повинен мати досвід керування легковим автомобілем або вантажним до 3,5 тонн мінімум один рік без порушень правил дорожнього руху.
Крім того, як стверджують в Укртрансінспекції, слід встановити посилений контроль за станом здоров'я водіїв.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»