• Посилання скопійовано

Набрав чинності Закон про екологічні вимоги до колісних транспортних засобів

8 серпня набрав чинності Закон щодо деяких питань ввезення на митну територію України транспортних засобів. Документ був зареєстрований як проект 4 липня, а вже через день парламент ухвалив його як Закон

Закон встановлює поетапне запровадження міжнародних екологічних вимог до колісних транспортних засобів. Так, ввозити на територію України, як і виробляти можна буде ТЗ:
— не нижче за рівень ЄВРО-3 з 1 січня 2013 г.;
— не нижче за рівень ЄВРО-4 з 1 січня 2014 г.;
— не нижче за рівень ЄВРО-5 з 1 січня 2016 г.;
— не нижче за рівень ЄВРО-6 з 1 січня 2018г.
Нагадуємо: Європейські екологічні стандарти (норми «ЄВРО») регламентують вміст у вихлопі автомобілів вуглеводнів, оксидів азоту, чадного газу та твердих часток. Виокремлють декілька типів стандартів «ЄВРО», які вирізняються граничними значеннями забруднюючих речовин, що виробляються автомобільним транспортом.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»