• Посилання скопійовано

Правила гри на ринку алкоголю і тютюну можуть змінитися

Депутати пропонують зміни до законодавства, що передбачають, серед іншого, анулювання ліцензії у разі встановлення у судовому порядку факту реалізації алкогольних напоїв або тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку

Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання окремих питань у сфері виробництва й обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів зареєстровано у парламенті за №11170.
Документом пропонується внести зміни до статті 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, передбачається:
1) доповнити встановлений перелік підстав анулювання ліцензії встановленим у судовому порядку фактом реалізації суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку;
2) встановити, що чергова плата за ліцензії справляється щороку до початку наступного року дії ліцензії. Дія ліцензії автоматично продовжується на наступний рік з дня надходження чергової плати за ліцензію, у строки, встановлені Законом. Крім того, встановлюється обов’язок органу, який видає ліцензії, розміщувати на своєму офіційному веб-сайті інформацію про внесення суб’єктами господарювання платежу за ліцензію на наступний рік у п’ятиденний термін після надходження платежу;
3) встановити, що до заяви про внесення даних до Єдиного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів додається документ, що підтверджує право користування цим приміщенням або засвідчує підстави для використання відповідного місця зберігання.
Крім того, пропонується внести зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», усунувши численні недоліки цих положень, які вносять істотну плутанину до законодавства та під час практичної реалізації здатні спричинити масові порушення прав суб’єктів господарювання.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»