• Посилання скопійовано

Скасовано вимоги обов’язковості сертифікації послуг з тимчасового проживання

Уряд прийняв рішення про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 р. та від 29 липня 2009 щодо сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання)

Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 5 вересня 2012 року.
Метою постанови є забезпечення узгодженості у законодавстві щодо туристичного сектору, оскільки встановлення категорій готелям та аналогічним засобам розміщення відбувається добровільно, а сертифікація послуг з тимчасового розміщення (проживання) на сьогодні ще є обов’язковою.
Низка країн, серед яких Польща, Литва, Латвія та інші, напередодні вступу до ЄС привели свої нормативні документи в галузі готельного господарства до єдиних європейських стандартів, які не передбачають обов’язкової сертифікації. Згодом, наприкінці 2009 року, Європейська готельно-ресторанна конфедерація затвердила єдині стандарти класифікації готелів HOTREC, згідно з умовами якого здійснюється категоризація готелів.
Від обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) відмовилася і Російська Федерація у 2003 році, а у 2010 році там було запроваджено новий Порядок класифікації об’єктів туристичної індустрії, включаючи готелі та інші засоби розміщення, гірськолижні траси, пляжі тощо.
Реалізація цього документа забезпечить зменшення матеріальних витрат суб’єктів господарювання туристичної сфери під час здійснення своєї діяльності, а саме на надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»