• Посилання скопійовано

На внутрішніх і міжнародних рейсах хочуть встановити єдині правила перевезення пасажирів

Міністерство інфраструктури пропонує встановити єдині правила пасажирських перевезень і перевезень багажу як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах

Відповідний проект наказу опубліковано на сайті Мінінфраструктури, пише РБК-Україна.
Згідно із проектом наказу пропонується також встановити єдині стандарти і нормативи якості обслуговування; розміри і порядки виплати компенсації у разі відмови від прийняття на борт чи відміни польоту або затримки вильоту, зниження класу обслуговування пасажира, повернення плати за надану послугу з повітряного перевезення відповідно до вимог європейського законодавства.
Так, проектом наказу встановлюється, що тарифи — це визначені та опубліковані перевізником чи від імені перевізника тарифи на рейс або рейси з місця відправлення до місця призначення, що зазначені у квитку, які діють у день оплати квитка для відповідного класу обслуговування. Кожен тариф передбачає правила його використання, якими встановлюються термін дії квитка, умови використання тарифу і повернення сум за невикористану частину перевезення тощо. Правила застосування тарифів затверджуються керівником перевізника і публікуються на сайті перевізника. У разі бронювання через сайт авіакомпанії умови застосування обраного пасажиром тарифу повинні виводитися на екран монітора для ознайомлення.
Збори аеропортів, збори авіаперевізника не входять до тарифу, а разом із тарифом становлять повну вартість перевезення.
Також пропонується встановити, що, якщо пасажирам відмовлено в перевезенні всупереч їхній волі, перевізник повинен видати їм компенсацію в таких розмірах: 250 євро — для рейсів дальністю 1500 кілометрів або менше; 400 євро — для рейсів дальністю від 1500 до 3500 кілометрів; 600 євро — для рейсів дальністю понад 3500 кілометрів.
При визначенні відстані за основу повинен братися останній пункт, в якому відмова від перевезення або невиконання рейса, який був раніше запланований і на який було заброньовано принаймні одне місце, створить затримку прибуття пасажирів у запланований час.
Крім того, встановлюється, що компенсація за затримку в перевезенні багажу визначається виходячи з необхідності забезпечити пасажира засобами першої необхідності. У будь-якому разі така компенсація обмежується сумою 50 дол. (або еквівалентом в іншій валюті).
Компенсація пропонується пасажирові у разі неприбуття багажу до пункту призначення разом із пасажиром, якщо пункт призначення не є місцем постійного проживання пасажира.

Джерело: Моё Право

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»