• Посилання скопійовано

Депутати скасували бланки суворої звітності

Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів і бланків документів суворого обліку чи звітності

При обговоренні із законопроекту №11035 були вилучені положення пунктів 12, 20, 23 у частині виборчого законодавства.
Закон прийнято з метою спрощення і здешевлення процедур, пов'язаних із реалізацією прав, свобод та обов'язків людини і громадянина, і посилення прозорості у здійсненні таких процедур.
Прийнятим Законом із 24 законів України вилучені положення, що визначають деякі документи і бланки документів як документи (бланки документів) суворого обліку (суворої звітності, суворої фінансової звітності).
Після набрання чинності Законом бланками суворої звітності перестануть бути, зокрема, ліцензії у сфері використання ядерної енергії, бланк протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, ліцензії на виготовлення бланків цінних паперів, бланки виписок з Єдиного держреєстру, а також поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.
Така законодавча ініціатива була викликана негативною тенденцією, яка спостерігається в Україні щодо невиправданого ускладнення і збільшення витратності процедур, пов'язаних із застосуванням бланків суворої звітності. До того ж ця процедура ще й підлягає ліцензуванню. Зазначене впливає на вартість відповідного документа чи бланка документа і вартість послуг, що включають видачу таких документів. Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують захисту від протиправних посягань на права чи власність кінцевого споживача, використовуючи при цьому як публічні, так і приватні ресурси.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»