• Посилання скопійовано

Прийнято Закон про адміністративні послуги

Закон України від 06.09.2012 р. №5203-VI «Про адміністративні послуги»

Президент підписав Закон від 06.09.2012 р. №5203-VI, яким визначаються правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.
Так, суб'єкти звернення мають право на безоплатне отримання інформації про адмінпослуги та порядок їх надання шляхом безоплатного доступу до Реєстру адмінпослуг, розміщеного на Урядовому порталі, до цілодобової Урядової телефонної довідки та на інформування через засоби масової інформації.
Фізособа, у т. ч. фізособа-підприємець, має право на отримання адмінпослуги незалежно від реєстрації її місця проживання чи місця перебування.
Юрособа має право на отримання адмінпослуги за місцезнаходженням такої особи або за місцем провадження діяльності чи місцезнаходженням відповідного об'єкта.
Заява на отримання адміністративної послуги подається у письмовій чи усній формі.
Граничний строк надання адміністративної послуги визначається законом.
У разі якщо законом не визначено граничного строку надання адміністративної послуги, цей строк не може перевищувати30 календарних днів з дня подання суб'єктом звернення заяви та документів, необхідних для отримання послуги.
Плата за надання адмінпослуги (адміністративний збір) вноситься суб'єктом звернення одноразово за весь комплекс дій та рішень суб'єкта надання адмінпослуг (включаючи вартість бланків, експертиз, що здійснюються суб'єктом надання адміністративної послуги, отримання витягів з реєстрів тощо).

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»