• Посилання скопійовано

Рибоводи продовжать працювати без ліцензій

Підписано Закон «Про аквакультуру», який був прийнятий з урахуванням пропозицій Віктора Януковича

За порушення законодавства у сфері аквакультури встановлюється відповідальність юридичних та фізичних осіб. Крім того, застосування до винних заходів дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної чи кримінальної відповідальності не звільняє їх від відшкодування збитків.
Як повідомляє ЮРЛІГА, підписано Закон «Про аквакультуру» №5293-VI (проект №9571), який був прийнятий 18 вересня парламентом з урахуванням пропозицій Віктора Януковича. Закон був схвалений депутатами ще у червні, проте Президент за місяць роздумів вирішив, що деякі норми документа слід змінити.
Народні депутати, зокрема, погодилися з пропозицією Президента не запроваджувати ліцензування діяльності у сфері аквакультури. Прийнято також пропозиції Віктора Януковича, внесені з метою врегулювання питань, пов'язаних із підготовкою, вимогами до змісту, статусом, суб'єктом надання науково-біологічного обгрунтування.
Згідно із Законом аквакультура (рибництво) — це діяльність із штучному відтворення, утримання та вирощування гідробіонтів (риб, молюсків, ракоподібних, безхребетних, водоростей, інших водних організмів) у повністю або частково контрольованих умовах з метою виробництва корисної біологічної сільськогосподарської продукції, ведення селекційно-племінної роботи, інтродукції та акліматизації, цілеспрямованого поповнення запасів водних біоресурсів, збереження їх біорізноманітності та надання рекреаційних послуг.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»