• Посилання скопійовано

Уряд затвердив мінімальні ціни на цукор на поточний маркетинговий період

Уряд вніс зміни до додатка до постанови КМУ від 11 квітня 2012 р. №290 щодо державного регулювання виробництва цукру та цукрових буряків. Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку, КМУ прийняв 17 жовтня 2012 року

Головною метою документа є зниження мінімальних цін на цукор у сезоні 2012/2013 років у зв’язку зі зміною кон’юнктури ринку цукру.
На сьогодні на внутрішньому ринку спостерігається стрімке зростання пропозиції цукру, яке зумовлено його високими перехідними залишками на початок 2012/2013 маркетингового року (648 тис. тонн, що перевищує чотиримісячну потребу), надходженням на ринок цукру з буряків нового врожаю, яке очікується у поточному сезоні у межах 1800 тис. тонн. Зазначені фактори призводять до того, що ціни попиту на цукор у вересні-жовтні поточного року є значно нижчими від встановленого мінімального рівня, тобто деякі виробники цукру є заручниками ситуації, коли вони не спроможні реалізувати свій товар за ринковими цінами без порушення законодавства, що у майбутньому тягне накладання на них штрафних санкцій.
Тому Мінекономрозвитку і пропонує знизити мінімальну оптово-відпускну ціну на цукор на 2012/2013 маркетинговий період з 5910 гривень до 4900 гривень за тонну, що враховує також можливість подальшого падіння цін на ринку.
Прийняття цієї постанови надасть можливість цукровим заводам реалізовувати цукор за ринковими цінами без порушення законодавства та сприятиме розвитку конкуренції на ринку цукру.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»