• Посилання скопійовано

Реформа держслужби - з 1 травня 2016 року

31 грудня підписано та опубліковано Закон про державну службу

Реформа держслужби - з 1 травня 2016 року

В останній день 2015 року Президент України підписав Закон України від 10.12.2015 р. №889-VIII "Про державну службу", який дає старт реформі системи державного управління.

31 грудня Закон опубліковано в "Голосі України". 

«Реформа державної служби значною мірою визначає успіх і інших реформ, результати яких напряму залежать від  якості управлінських рішень державних органів», - зазначив Президент.

Підписуючи цей закон, Глава держави наголосив: «Ця реформа має забезпечити нову якість державної служби відповідно до кращої європейської практики, встановити правові та організаційні засади цієї служби як професійної, політично неупередженої діяльності на благо держави й суспільства. При цьому громадянам України гарантується право рівного доступу до державної служби».

Закон передбачає такі реформаторські новації:

  • вступ на усі посади державної служби відбуватиметься лише за конкурсом на основі особистих якостей та досягнень кандидатів на посади,
  • виключаються будь-які корупційні механізми при вступі та проходженні державної служби,
  • державна служба стане деполітизованою,
  • встановлюється прозора модель оплати праці, розроблена з урахуванням кращого європейського досвіду,
  • запроваджується компетентнісна модель управління людськими ресурсами, оцінювання результатів роботи державних службовців, їх кар'єрна мотивація,
  • підвищуються кваліфікаційні вимоги.

Президент також наголосив, що після підписання Закону Парламент, Уряд, фахові громадські організації, експертне середовище нестимуть спільну відповідальність за імплементацію його норм, підготовку та прийняття необхідних законодавчих та підзаконних актів.

Більшість норм цього Закону наберуть чинності 1 травня 2016 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»