• Посилання скопійовано

Верховна Рада має намір ввести механізм "єдиного вікна" на митниці

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України"

Верховна Рада має намір ввести механізм "єдиного вікна" на митниці

5 квітня на ранковому засіданні Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України". За законопроект №7010 проголосувало 231 народних депутатів.

Як зазначає прес-служба ВРУ, законопроектом пропонується запровадити механізм "єдиного вікна" - механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших заінтересованих осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами й організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України, який забезпечує можливість одноразового подання заінтересованою особою в електронному вигляді через єдиний інформаційний веб-портал набору гармонізованих відомостей з метою дотримання вимог щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України, передбачених цим Кодексом, іншими законами України, міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана ВРУ, а також нормативно-правовими актами, виданими на основі та на виконання цього Кодексу та інших законодавчих актів.

Відповідні зміни передбачається внести до Митного кодексу України.

Законопроектом передбачено, що ДФСУ забезпечуватиме створення та функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі", а також виконуватиме функції його держателя та адміністратора.

Проектом також пропонується внести зміни до законів:

***

Читайте також: Мінфін скоротив перелік документів, необхідних для завершення держконтролю на митниці

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»