• Посилання скопійовано

Зміни в Ліцензійних умовах провадження страхування цивільно-правової відповідальності власників ТЗ

Розпорядження Держфінпослуг від 07.02.2012 р. №85 «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», набере чинності з дня опублікування

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг внесла зміни до Ліцензійних умов провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (розпорядження Комісії від 23.12.2004 р. №3178).

Так, для забезпечення можливості опрацювання претензій на всій території України заявник на дату подачі заяви на отримання ліцензії на провадження діяльності з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ та протягом строку її дії зобов’язаний забезпечити здійснення функції з урегулювання подій, що мають ознаки страхових випадків за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ, на всій території України, для чого страховик має право створювати власні підрозділи та/або залучати своїх представників (працівників, аварійних комісарів, експертів або юридичних осіб, у штаті яких є аварійні комісари чи експерти).

Страховик має здійснити фінансове забезпечення виконання своїх зобов’язань перед МТСБУ (Моторне (транспортне) страхове бюро України) у порядку, який визначено статутом МТСБУ, на весь період свого членства в МТСБУ та до закінчення зобов’язань після припинення такого членства. Розмір фінансового забезпечення має становити суму, установлену та затверджену МТСБУ. Умови договору фінансового забезпечення встановлюються Президією МТСБУ.

Підставами для анулювання (відкликання) ліцензії може бути невиконання страховиком раніше застосованого заходу впливу у зв’язку з:

— відмовою страховиком будь-якому страхувальнику в укладанні договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ;

— укладенням страховиком договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ на інших умовах, ніж визначені Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»;

— установленням страховиком страхових сум та страхових лімітів нижчих, ніж встановлені Держфінпослуг за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

У новій редакції викладено Заяву про видачу ліцензії на провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (дод. 1), Заяву про переоформлення ліцензії на провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (дод. 5) та Заяву про видачу дубліката ліцензії на провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (дод. 6).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»