• Посилання скопійовано

Будівельні декларації подають до дозвільного центру

Лист Мінекономіки від 23.03.2012 р. №3623-04/10875-08 «Щодо подання декларації через дозвільний центр»

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зазначає, що відповідно до ст. 4 Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» встановлено, що видача документів дозвільного характеру регіональними та місцевими дозвільними органами здійснюється за принципом організаційної єдності, за яким видача документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання) госпсуб’єктам здійснюється у встановленому законодавством порядку у дозвільному центрі держадміністратором шляхом взаємодії з представниками місцевих дозвільних органів.

Госпсуб’єкт за одержанням документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання), що видаються місцевими дозвільними органами, звертається до держадміністратора в дозвільному центрі.

Відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (постанова КМУ від 13.04.2011 р. №461) та порядків виконання підготовчих і будівельних робіт (постанова КМУ від 13.04.2011 р. №466) реєстрація декларації здійснюється з дотриманням вимог Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Декларація приймається в дозвільному центрі за місцезнаходженням об’єкта і реєструється інспекцією за місцезнаходженням об’єкта на безоплатній основі.

Отже, приймання декларацій про готовність об’єкта до експлуатації, про початок виконання підготовчих робіт та про початок виконання будівельних робіт має здійснюватись за принципом організаційної єдності в дозвільному центрі.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»