• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку роз’яснило підключення до реєстру документів дозвільного характеру

Лист Мінекономрозвитку від 04.04.2012 р. №3623-04/12735-08 «Щодо підключення до системи електронного документообігу»

Мінекономрозвитку відповіло на запит щодо підключення до реєстру документів дозвільного характеру.

Підставою для видачі логіна та пароля користувачу реєстру документів дозвільного характеру є засвідчені в установленому порядку копії розпорядження про призначення на посаду держадміністратора, паспорта і ідентифікаційного номера держадміністратора.

Проте на сьогодні відповідно до законодавства розпорядником Реєстру є Мінекономрозвитку (Указом Президента від 09.12.2010 р. №1085 ліквідовано Держкомпідприємництво (до цього часу ? розпорядник цього Реєстру), повноваження якого передані Мінекономрозвитку), технічним адміністратором Реєстру — державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр» (ДП «ІРЦ») (згідно з постановою КМУ від 13.07.2011 р. №816 цілісний майновий комплекс ДП «ІРЦ» віднесено до сфери управління Держреєстраційної служби).

У зв’язку з цим не було забезпечено у повному обсязі централізоване фінансування Реєстру, що унеможливлює надання логінів і паролів для доступу до Реєстру державним адміністраторам та регіональним, місцевим дозвільним органам.

З метою уникнення зупинення функціонування Реєстру Мінекономрозвитку розроблено Порядок підключення користувачів до Реєстру (кошторис витрат запропоновано ДП «ІРЦ»), а КМУ доручено відповідним центральним та місцевим органам виконавчої влади вжити заходів щодо забезпечення впровадження системи електронного документообігу шляхом здійснення підключення до Реєстру за рахунок коштів у межах видатків на утримання відповідних органів виконавчої влади (які потребують підключення до цієї системи), у запропонованому Мінекономрозвитку порядку.

Мінекономрозвитку зауважує, що відповідно до ч. 10 ст. 5 Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» міські ради міст обласного та/або республіканського АРК значення (їхні виконавчі органи), обласні, Київська та Севастопольська міські, районні та районні в м. Києві держадміністрації, уповноважений орган виконавчої влади АРК утворюють дозвільні центри і здійснюють організаційне та матеріально-технічне забезпечення дозвільного центру і держадміністратора.

Крім того, Мінекономрозвитку вжито низку заходів щодо забезпечення централізованого фінансування Реєстру у 2012 році. Зокрема, підготовлено пропозиції стосовно термінового проведення тендерних процедур закупівлі послуг та надіслано низку листів КМУ з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних, у т.ч., з технічним адмініструванням автоматизованої системи ведення Реєстру документів дозвільного характеру.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»