• Посилання скопійовано

Зміни у порядках користування надрами

Постанова КМУ від 25.01.2012 р. №307 «Про внесення змін до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами»

Кабмін вніс зміни до:

— Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою від 30.05.2011 р. №594;

Відповідно до змін, скасовано подання претендентом деяких документів для участі в аукціоні. Серед них виписка з ЄДР і нотаріально засвідчена копія довідки про включення до ЄДРПОУ (для юросіб); нотаріально засвідчені копії установчих документів (для вітчизняних та іноземних юридичних осіб); інформація про техніко-технологічні та інші можливості ефективного використання надр з урахуванням специфіки вивчення та розробки певної ділянки надр; інформація про госпдіяльність у сфері користування надрами протягом останніх 3 років (назви і місцезнаходження ділянок надр, перелік видів робіт, результати роботи); відомості про участь у попередніх аукціонах з продажу дозволів.

При цьому замість копії паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера претендент повинен подати копію паспорта та реєстраційний номер облікової картки платника податків (фізособи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) (для фізосіб-СПД), а також довідку з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Заявка на участь в аукціоні подається організаторові аукціону з пронумерованими сторінками з описом доданих до неї документів, засвідченим підписом уповноваженої особи претендента, в запечатаному конверті. Заявка засвідчується підписом уповноваженої особи претендента із зазначенням дати та вихідного номера і скріплюється печаткою (якщо претендентом є фізособа-СПД, робиться позначка «Печатка відсутня»). На конверті зазначаються місцезнаходження організатора аукціону, назва ділянки надр та відомості про претендента (найменування, місцезнаходження юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання фізичної особи — підприємця) і робиться позначка «Заявка про участь в аукціоні з продажу спеціального дозволу на користування надрами»;

— Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою від 30.05.2011 р. №615.

Відповідно до змін до цього Порядку без проведення аукціону дозвіл надається у разі видобутку корисних копалин, якщо заявник за результатами геологічного вивчення ділянки надр за власні кошти здійснив підрахунок запасів корисних копалин або апробацію у ДКЗ — протягом 5 р. з моменту надання дозволу (а в межах континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони України — 10).

Переоформлення дозволу здійснюється у випадках, передбачених Законом «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», а також у разі отримання юрособою в оренду чи концесію цілісного майнового комплексу державного вугледобувного підприємства.

У таких випадках до заяви, в якій зазначаються номер і дата дозволу, додаються:

- засвідчені копії установчих документів заявника — юридичної особи;

- копія паспорта та реєстраційний номер облікової картки платника податків ? фізособи-підприємця (фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті, подають лише копію паспорта із серією, номером та відміткою);

- пояснювальна записка, яка складається надрокористувачем, засвідчується його підписом, скріплюється печаткою (у разі її наявності) та містить обґрунтування необхідності переоформлення дозволу;

- копія рішення власника або уповноваженого ним органу про зміну найменування або місцезнаходження юридичної особи, копії документів, що підтверджують зміну прізвища, імені та по батькові, місця проживання фізичної особи — підприємця;

- засвідчена копія договору оренди чи концесії цілісного майнового комплексу державного вугледобувного підприємства у випадку переоформлення дозволу у зв’язку з укладенням такого договору.

Законом можуть бути встановлені інші підстави для переоформлення дозволу.

Змінами оновлено Перелік документів, що подаються разом із заявою про надання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону та Розмір збору за продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»