• Посилання скопійовано

Тепер забудовники можуть самовільно видаляти зелені насадження

Видаляти зелені насадження можна без будь-якого додаткового рішення місцевих властей

Від сьогодні діє постанова КМУ №349 про зміни до порядку видалення дерев, кущів, газонів та квітників у населених пунктах. Порядок доповнено ще однією підставою для видалення зелених насаджень.

Як повідомляє ЮРЛІГА, такою підставою визначено один із документів, зазначених у частині першій статті 34 Закону №3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності».

У частині першій статті 34 перераховано документи, направлення або видача яких дає підстави замовникові для початку будівництва:

— повідомлення про початок будівництва, що направляється замовником архітектурно-будівельної інспекції;

— реєстрація цією інспекцією декларації про початок виконання робіт;

— видача замовникові дозволу на виконання будівельних робіт цією самою інспекцією.

Причому видаляти зелені насадження на підставі цих документів можна без будь-якого додаткового рішення місцевих властей (компетентного органу). Про це прямо сказано у змінах.

Нагадаємо, за нормами, що діяли аж до сьогодні, видалити зелені насадження можна було тільки за рішенням виконавського органу місцевої ради на підставі спеціального виданого ордера.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»