• Посилання скопійовано

Як подовжити дозвіл на забруднення

Яким чином здійснюється подовження дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Відповідно до статті 1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (далі — Закон) суб’єкт господарювання набуває права на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності на підставі відповідного документа, наданого дозвільним органом.

У статті 4-1 Закону зазначається, що право на здійснення господарської діяльності може бути надано шляхом видачі або переоформлення відповідного дозволу, в порядку, встановленому КМУ.

Відповідно до вимог Закону, подовження терміну дії дозволу на викиди є процедурою, що не передбачена базовим законодавчим актом, який регулює питання видачі дозволів на провадження господарської діяльності суб’єктам господарювання.

На підставі вищевикладеного, для отримання дозволу необхідно керуватись постановою КМУ від 13.03.2002 р. №302 «Про затвердження Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності, які отримали такі дозволи».

Згідно з пунктом 1.4 Інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців, яка затверджена наказом Мінприроди України від 09.03.2006 р. №108 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 29.04.2006 р. за №341/12215, термін дії документів, у яких обгрунтовуються обсяги викидів, становить десять років.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»