• Посилання скопійовано

Протягом трьох місяців в Україні буде перевірено дозвільну документацію у всіх забудовників

Протягом трьох найближчих місяців Деержбудінспекція України перевірить усі дозвільні документи на вирубування або знесення зелених насаджень. Про це повідомив на пресс-конфренції в УНН заступник розділу відомства Володимир Папка.

Зокрема, він зазначив, що одним із безпосередніх завдань інспекції є перевірка дозвільної документації щодо законності вирубування дерев забудовником.

«Завдання інспекції — перевірити всі дозвільні документи на вирубування або знесення дерев під час виконання підготовчих робіт. Закон про врегулювання містобудівної діяльності значно спростив цю процедуру. А в лютому прийнято закон про внесення змін до Закону про відповідальність і про внесення змін до адмінкодексу, який передбачає покарання за те, що у декларації записані недостовірні дані. Інспекція має право притягувати до відповідальності і застосувати жорсткі штрафні санкції за неправдивість інформація в декларації», — сказав і додав, що ще місяць тому Державна інспекція не мала права перевіряти правдивість даних, зазначених в декларації .

«На сьогодні внесено зміни до чинного законодавства, до постанов Кабміну. Протягом трьох місяців ми зобов’язані вийти на об’єкт і перевірити наявність відповідних документів: чи відповідає те, що записане у декларації, дійсності», — сказав В.Папка і завірив журналістів, що Держінспекція вже активно приступила до виконання своїх обов’язків.

При цьому він нагадав, що «інспекція не дає дозволу на знесення зелених насаджень».

«Вона дає дозволи на підготовчі роботи. Рішення про знесення тих чи інших зелених насаджень приймає місцева влада», — резюмував заступник голови Держбудінспекції.

Нагадаємо, Кабмін спростив офіційну процедуру знесення зелених насаджень. Тепер забудовникам не потрібно отримувати ордер на вирубування у місцевих органах влади. Досить просто повідомити про початок робіт архітектурно-будівельну інспекцію.

Доти забирати дерева забудовник міг лише після рішення місцевих властей про землевідведення і отримавши ордер виконкому на вирубування. В тепер Кабмін значно спростив цю процедуру

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»