• Посилання скопійовано

Парламент спростив дозвільну систему в галузі охорони довкілля

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 15 Закону «Про охорону навколишнього природного середовища» (щодо документів дозвільного характеру). Зокрема, зміни стосуються повноважень місцевих рад в галузі охорони довкілля щодо видачі та скасування дозволів на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення.

Згідно з документом місцеві ради несуть відповідальність за стан довкілля на своїй території і в межах своєї компетенції, а також «видають і скасовують дозволи на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення у випадках, передбачених законом».

Метою ухвалення цього Закону є дерегулювання відносин у сфері господарської діяльності, скорочення кількості документів дозвільного характеру, видача або узгодження яких фактично здійснюється органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування, які провадять регуляторну політику.

Ухвалення цього Закону дозволить усунути непорозуміння щодо визначення назви документів дозвільного характеру, видача яких здійснюється органами місцевого самоврядування, і як наслідок — сприяти забезпеченню у регуляторній діяльності балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави.

Сергій Саченко

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»