• Посилання скопійовано

Придбання патенту поза місцем податкової реєстрації

Чи може філія без права юридичної особи, зареєстрована в Єдиному державному реєстрі, яка має код ЄДРПОУ, надає декларацію з податку на прибуток, придбати торговий патент на право роздрібної торгівлі в іншому місті? Що для цього потрібно?

Відповідно до пп. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI (зі змінами та доповненнями, далі — ПКУ) платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи — підприємці), їхні відокремлені підрозділи, які отримують в установленому цією статтею порядку торгові патенти та провадять окремі види підприємницької діяльності, зокрема торговельну діяльність у пунктах продажу товарів. Платники збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, які провадять торговельну діяльність, сплачують збір за місцезнаходженням пункту продажу товарів (пп. 267.5.1 п. 267.5 ст. 267 ПКУ). Для провадження передбачених цією статтею видів підприємницької діяльності суб’єкт господарювання подає до органу державної податкової служби за місцем сплати збору заявку на придбання торгового патенту, яка повинна містити відомості, зазначені у пп. 267.4.1 п. 267.4 ст. 267 ПКУ. Форму заявки на придбання торгового патенту затверджено Наказом ДПА України від 28.02.2012 р. №109 «Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгового патенту». Згідно з пп. 267.4.6 п. 267.4 ст. 267 ПКУ для провадження торговельної діяльності торгові патенти придбаються окремо для кожного пункту продажу товарів. У формі заявки юридична особа зазначає найменування та місцезнаходження відокремленого підрозділу, для якого придбавається торговий патент, пункти продажу товарів. Зазначимо, що за порушення порядку отримання та використання торгового патенту відповідальність згідно зі статтею 125 ПКУ несуть суб’єкти господарювання — юридичні особи.

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»