• Посилання скопійовано

Спрощено систему отримання дозволів на будівельні роботи

За рік дії Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Держархбудінспекцією України видано понад 72 тисячі дозвільних документів на початок будівельних робіт. Якщо порівняти цифри минулих років, то це майже вдвічі більше.

«Значне зростання кількості дозвільної документації ми пов’язуємо, перш за все, зі значним спрощенням у системі її отримання, ініційованим Президентом і урядом України. Вже зараз можна сказати, що декларативний принцип отримання дозволів на початок будівельних робіт приносить позитивні результати та допомагає людям розпочати будівництво законно» — сказав голова Держархбудінспекції Олександр Рибак.

У Держархбудінспекції України зазначають, що в минулі роки видавали від 30 до 40 тисяч дозвільних документів на початок будівництва і зазвичай співвідношення законного та самочинного будівництва становило 1:1. З втіленням декларативного принципу люди почали виводити з «тіні» будівельні роботи, тому що кількість погоджень скоротилась в рази. Особливо це стосується об’єктів І — ІІІ категорій складності та індивідуального будівництва, яке складає майже 99% від загальної кількості об’єктів.

«Ми продовжуємо роботу по спрощенню системи отримання дозвільної документації на об’єкти І — ІІІ категорій складності. Сподіваюся, незабаром оформити їх можна буде навіть електронною поштою», — повідомив Олександр Рибак.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»