• Посилання скопійовано

Держархбудінспекція роз’яснила, хто повинен надавати дозвіл на проведення перепланування квартир

Роботи з перепланування квартир і житлових будинків не належать до будівельних робіт.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України листом №40-19-3555 надала роз’яснення з питань перепланування квартир.

Роботи з перепланування відповідно до Закону «Про архітектурну діяльність» і Порядку виконання будівельних робіт не належать до будівництва.

Згідно ж зі статтями 100 і 152 Житлового кодексу, пп. 1.4.1 Правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій, п. 4 Правил користування житловими будинками і гуртожитками, переобладнання і перепланування житлових будинків (квартир), що належать фізособам на праві приватної власності, проводяться з дозволу виконавчого комітету місцевої ради.

Перелік документів, необхідних для отримання дозволу місцевої ради про перепланування (переобладнання) житлових будинків, житлових і нежитлових приміщень у житлових будинках, наведено у пп. 1.4.5 Правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»