• Посилання скопійовано

Видача одноразових дозволів на заходження іноземних суден до річкових портів України здійснюватиметься по-новому

На виконання вимог постанови Кабміну від 29 лютого 2012 р. №155 фахівці Міністерства інфраструктури розробили проект наказу про затвердження нового Порядку видачі одноразових дозволів.

Документ встановлює нову процедуру видачі одноразових тимчасових дозволів на заходження до річкових портів України іноземним невійськовим судам під прапорами держав, з якими Україна не уклала договори про судноплавство на внутрішніх водних шляхах.

Виняток становлять пасажирські, спортивні, парусні судна та яхти, що мають право вільно заходити до українських річкових портів без отримання будь-яких дозволів.

Проектом Порядку передбачено, що якщо іноземне невійськове судно, з державою прапора якого укладено зазначений вище договір, має намір зайти до українського річкового порту, адміністрація держави прапора, судновласник або його представник повинні не пізніше ніж за 10 календарних днів до прибуття звернутися до Укрморрічінспекції.

Інспекція реєструє таку заявку і того ж дня розміщує на своєму офіційному сайті оголошення про перевезення експортних вантажів. Якщо протягом 3-х днів з дати розміщення такого оголошення жоден з національних перевізників не подає до відомства відповідне звернення про можливість здійснення перевезення експортних вантажів, Укрморрічінспекція видає одноразовий дозвіл іноземному вантажному судну.

Документом також встановлюється вичерпний перелік підстав для відмови у видачі одноразового дозволу, визначено вимоги до капітанів портів, в яких встановлено пункти пропуску через державний кордон при отриманні таких дозволів.

Нині в Україні діє подібний Порядок видачі одноразових тимчасових дозволів від 25 листопада 1998 року. Проект наказу розроблено Міністерством для приведення власних нормативно-правових актів у відповідність до урядової постанови №155, що передбачає спрощення доступу до ринку пасажирських перевезень на внутрішніх водних шляхах для іноземних судновласників.

За інформацією прес-служби Мінінфраструктури http://www.mtu.gov.ua/

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»