• Посилання скопійовано

НКРЗІ затвердила правила доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до будинків

Провайдерам має полегшати

24 травня поточного року проект Правил було взято за основу й оприлюднено на офіційному веб-сайті Комісії для громадського обговорення. За цей час надійшло 359 зауважень та пропозицій, більшість з яких були враховані.

НКРЗІ схвалила проект постанови Кабміну «Про затвердження Правил доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до житлового фонду всіх форм власності для організації та проведення відповідних будівельних, монтажних робіт для забезпечення доступу споживачів до мережі Інтернет».

«Запровадження правил регулює на законодавчому рівні відносини між суб'єктами ринку телекомунікацій, власниками майнових комплексів, місцевими органами самоврядування. Правила визначають єдині для всіх операторів та провайдерів телекомунікацій умови доступу до будівель і споруд для будівництва, реконструкції та експлуатації будинкових розподільних мереж, що забезпечує розвиток конкурентного ринку послуг в інтересах насамперед споживачів», -- зазначає голова НКРЗІ Петро Яцук.

Схвалений документ НКРСИ враховує численні звернення асоціацій операторів, провайдерів телекомунікацій та операторів багатоканальних телемереж до власників будівель та органів місцевого самоврядування, включає пропозиції членів робочої групи НКРЗІ, створеної з метою виконання низки міст України -- Києва, Одеси, Харкова, Сімферополя.

Проект буде направлено Комісією для погодження центральним органам виконавчої влади.

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»