• Посилання скопійовано

У скільки обійдеться підприємцеві ліцензія на торгівлю алкоголем

Підприємці, які вирішили здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, зобов'язані отримати відповідну ліцензію, яка, до речі, не з дешевих

Зазначимо одразу, що суб'єкти господарювання, які вже отримали ліцензію на торгівлю алкоголем, мають право продавати сидр і перрі (без додавання спирту) без отримання окремої ліцензії.
У секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Світловодської ОДПІ роз'яснили нам, скільки ж коштує «добро» на торгівлю алкоголем та сигаретами:
1. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру і перрі, становить 8000 гривень на кожен окремий зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), який є в місці торгівлі.
2. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі становить 2000 гривень.
3. Для підприємців, які працюють на території сіл та селищ, за винятком міст, що знаходяться в межах території, ліцензія на алкоголь коштує 500 гривень.
4. Для підприємців, що працюють на території сів і селищ, за винятком тих, що розташовані в межах території міст, ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами обійдеться у 250 гривень на кожне місце торгівлі.
5. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром і перрі (без додавання спирту) становить 780 гривень на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.
Наголошується, що ця плата справляється щокварталу рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.
Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаються строком на один рік і підлягають обов'язковій реєстрації в органі державної податкової служби, а в сільській місцевості — і в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб'єкта господарювання.
Ліцензія видається за заявою підприємця, до якої додається виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб, — підприємців. Для отримання ліцензії додається довідка податкової служби про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що перебувають у місці торгівлі. У заяві має бути зазначено вид господарської діяльності, на здійснення якого підприємство має намір отримати ліцензію (імпорт, експорт, оптова, роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами). Також в ній додатково надаються перелік електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що перебувають у місці торгівлі, а також адреса місця торгівлі. У заяві на видачу ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами зазначається адреса місця торгівлі.
У додатку до ліцензії наводиться адреса місця торгівлі і надаються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, що перебувають у місці торгівлі.
Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається не пізніш ніж за 10 календарних днів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії має бути зазначено підставу для відмови. Дія ліцензії зупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію на підставі письмового розпорядження органу, що видав ліцензію, на строк до сплати заборгованості.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»