• Посилання скопійовано

Щодо передачі рішення сесії міськради з питань видачі документів дозвільного характеру держадміністратору

Відповідне рішення сесії міськради має передаватися держадміністратору в порядку та у строки, передбачені ст. 7 Закону про дозвільну систему

Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розглянуто звернення виконавчого комітету Броварської міської ради Київської області від 31.07.2012 р. №2-9/2727 щодо надання роз’яснень стосовно питань функціонування дозвільної системи та в межах компетенції повідомляється таке.
Відповідно до частини п’ятої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності — не рідше ніж один раз на місяць.
Згідно з абзацом п’ятим частини першої статті 41 Закону представницький орган місцевого самоврядування розглядає та приймає на пленарних засіданнях рішення щодо видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання або відмови у видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності протягом місяця з дня одержання від суб’єкта господарювання відповідної заяви.
Отже, відповідне рішення сесії міської ради має передаватися державному адміністратору в порядку та у строки, передбачені статтею 7 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»