• Посилання скопійовано

Уряд спростив процедуру ліцензування для малих виробників виноробної продукції

3 жовтня на засіданні Уряду було схвалено проект постанови «Про затвердження форми декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції, порядку її подання та реєстрації»

Уряд спростив процедуру ліцензування для малих виробників виноробної продукції

Мінагрополітики розповідає, що раніше малому виробнику для отримання ліцензії потрібно було разом з іншими документами подати атестат виробництва, підготовка якого займала додатковий час. З прийняттям постанови КМУ від 03.10.2018 р. №823 виробнику замість атестації виробництва потрібно подати до Держпродспоживслужби відповідну декларацію, де зазначається наявність у нього необхідного устаткування для виробництва виноробної продукції. Після цього ДФС в термін, передбачений чинним законодавством, надасть йому ліцензію на власне виробництво.

Спрощення процедури отримання ліцензії забезпечить розвиток малого бізнесу у галузях садівництва, бджільництва та виноградарства, дозволить зменшити монополізацію винного ринку та розширити випуск якісної української конкурентоспроможної продукції, зацікавить сільськогосподарські підприємства у відновленні та розширенні виноградників, насаджень плодово-ягідних культур, збільшення кількості бджолосімей.

Нагадаємо, що у 2018 році на підтримку розвитку садівництва та виноградарства Уряд виділив 300 млн грн. Так, за проміжними результатами держпідтримки на сьогодні створено 1255 га нових насаджень зерняткових, кісточкових, ягідних, горіхоплідних культур та виноградників. Крім того, створено 1 тис. постійних та 5 тис. сезонних робочих місць у галузі садівництва.

Постанова набере чинності з дня її опублікування, крім пунктів 10 - 12 Порядку, які наберуть чинності через 6 місяців з дня її опублікування.

Постанову №823 було опубліковано в Урядовому кур'єрі №110 від 13.10.2018 р. Тож вона діє з 13 жовтня. Саме з цієї дати почали діяти нові правила отримання ліцензії для малих виробників виноробної продукції.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»