• Посилання скопійовано

Зеленський анонсував спрощення для бізнесу в десятках напрямів

Зеленський заявив, що Уряд готує нові кроки з дерегуляції української економіки. Зокрема, це стосується скасування бюрократичних дозволів і ліцензій; також готуються кроки в напрямі створення і підготовки робочих місць

Зеленський анонсував спрощення для бізнесу в десятках напрямів

Finance.ua розповідає, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд готує нові кроки з дерегуляції української економіки. Бізнес отримає спрощення у десятках напрямів.

«Уряд готує нові вагомі кроки в дерегуляції української економіки. Бізнес отримає спрощення у десятках напрямів — це стосується скасування різних бюрократичних дозволів та ліцензій», – сказав голова держави у вечірньому відеозверненні.

Зеленський зазначив, що готуються кроки й у напрямі створення та підготовки робочих місць, бо це «допомога нашій стійкості» і це «шлях для повернення наших людей до України».

Президент повідомив, що провів сьогодні економічну нараду щодо підготовки до весни, і є багато питань, які стосуються економічного відновлення України, створення економічних можливостей для людей і галузей.

«Аграрний сектор – дуже гостре питання гуманітарного розмінування землі. На рівні Кабінету Міністрів утворено міжвідомчу робочу групу, яка забезпечить активізацію цієї діяльності – очищення ґрунтів від мін і снарядів, що не розірвалися», – додав Зеленський.

Третина українців, які мали роботу до війни, наразі не працюють, а кожен десятий – втратив практично всі доходи. Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 23 - 26 грудня 2022 року, свідчать, що серед тих, хто мав роботу до війни, 40% працюють у звичному режимі, 17% – віддалено або частково, 8% – знайшли нову роботу.

За період дії в Україні воєнного стану, в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено 19 тис. 738 кредитних договорів на загальну суму 81,61 млрд грн. З моменту старту цієї програми суб’єкти підприємництва отримали від уповноважених банків 54 560 тис. кредитів.

Крім того, на тлі російського вторгнення до України за підсумками 2022 року платоспроможні українські банки отримали 24,7 млрд грн чистого прибутку проти 77,4 млрд грн роком раніше.

Борітеся – поборете! Слава Україні!

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»