• Посилання скопійовано

Навіть спрощена процедура не звільняє будівельників від отримання необхідних документів

Лист Держархбудінспекції від 06.09.2012 р. №40-19-6415

Навіть спрощена процедура не звільняє будівельників від отримання необхідних документів

Будівництво дуже часто стає причиною конфліктів, особливо коли йдеться про будівництво у сусідів. Це можна зрозуміти: зайвий шум, бруд, сміття — невід’ємні супутники будівельних робіт. Тож тим, хто будується, конче потрібно мати всі документи, які дають право виконувати відповідні роботи.

Отже, які ж саме документи потрібні будівельникам? Відповідь на це запитання надає Держархбудінспекція.

Обов'язковим є документ, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою (у т. ч. і договір суперфіцію — це договір, за яким власник земельної ділянки надає земельну ділянку в користування іншій особі для будівництва промислових, побутових, соціально-культурних, житлових та інших споруд і будівель (ст. 413 ЦКУ)). 

Крім нього:

1) для таких об'єктів, як індивідуальний (садибний) житловий будинок, садовий, дачний будинок не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) площею до 300 кв. м., а також господарські будівлі та споруди, зокрема гаражі, які розташовані на присадибних, дачних та садових земельних ділянках, — цілком достатньо буде подання замовником повідомлення про початок виконання будівельних робіт Держархбудінспекції або її територіальному органу за місцезнаходженням об'єкта будівництва; 

2) для споруд, які не передбачають постійного перебування людей (теплиці, склади, павільйони тощо),— потрібно мати зареєстровану декларацію про початок виконання будівельних робіт (йдеться про об'єкт будівництва, що належить до I — III категорії складності);

3) для будівлі (споруди), де планується постійне перебування 300 — 400 осіб та (або) періодичне перебування понад 500 — 1000 осіб, потрібно мати дозвіл на виконання будівельних робіт (ми говоримо про об'єкти будівництва, що належать до IV і V категорії складності).

З вищезазначеними документами можна ознайомитися у постанові КМУ від 13.04.2011 р. №466 «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт». 

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»