• Посилання скопійовано

Типові правила розміщення зовнішньої реклами допрацьовують

Відбулося чергове засідання щодо обговорення положень проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами»

Типові правила розміщення зовнішньої реклами допрацьовують

Під головуванням керівництва Держпідприємництва Михайла Бродського відбулося чергове засідання щодо обговорення положень проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами».

На нараді були присутні представники органів місцевого самоврядування, центральних органів виконавчої влади, Асоціації зовнішньої реклами України, Асоціації міст України та бізнесу.

Учасниками робочої групи обговорювалися питання щодо внесення змін до Типових правил, а саме:

- проведення робіт з демонтажу рекламних засобів;

- лімітування кількості рекламних конструкцій;

- визначення термінів з видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

«В Європі контроль за розміщенням зовнішньої реклами покладений на місцеві органи влади. У нас так зробити не можна. Те, що сьогодні ми маємо, – це безлад. Бігборди з рекламою закривають знаки дорожнього руху, не дають можливість водіям із виїзду з-за повороту побачити перехожих або зустрічний транспорт. Ми перетворюємо наші міста в бізнес конкретних фірм», – зауважив Голова Держпідприємництва Михайло Бродський.

Разом з тим, М. Бродський висловив свою однозначну позицію й щодо обов’язковості надходження коштів від розміщення реклами до місцевих бюджетів: «Гроші від розміщення реклами – гроші не мера, не комунальних підприємств, а міської громади. На ці кошти, наприклад, утримуються карети швидкої медичної допомоги та купуються ліки, у тому числі й препарати, які дають можливість врятувати життя людини після інфаркту або інсульту».

«Ще три роки назад я виступив з ініціативою, що всі кошти від адміністративних послуг більше не будуть зараховуватися до спеціальних фондів, а надходитимуть безпосередньо до бюджету», – нагадав Голова Служби.

За результатами обговорення присутні дійшли згоди щодо необхідності разом доопрацювати вказаний Проект у частині процедурних питань під час здійснення демонтажу.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»