• Посилання скопійовано

Затверджено стандарти якості надання безоплатної правової допомоги

Дотримання Стандартів стане обов’язковим для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до умов контракту з центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Затверджено стандарти якості надання безоплатної правової допомоги

Наказом Міністерства юстиції України від 25 лютого 2014 року № 386/5, який набере чинності 1 липня 2014 року, затверджено стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Стандарти), проект яких раніше був схвалений рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2013 року № 267 та представлений Координаційним центром на розгляд громадськості 26 грудня 2013 року.

Стандарти є комплексом основних характеристик моделі гарантованого державою захисту, передбачених міжнародними правовими актами, законодавством України, у межах яких та з урахуванням узгодженої правової позиції сторони захисту, захисник є незалежним в обранні стратегії і тактики захисту у кримінальному провадженні для здійснення активного та розумного захисту прав, свобод та законних інтересів клієнта всіма незабороненими законом засобами.

Стандарти ґрунтуються на принципах верховенства права, законності, незалежності та конфіденційності адвокатської діяльності, уникнення конфлікту інтересів, домінантності інтересів клієнта, запобігання корупції, компетентності та добросовісності у виконанні захисником своїх обов’язків.

Дотримання Стандартів стане обов’язковим для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до умов контракту (договору) з центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Інші адвокати України зможуть використовувати стандарти добровільно.

Джерело: Торгово-Промислова Палата України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»