• Посилання скопійовано

Які реєсти та набори даних відкриває Кабмін: перелік

Затверджено Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних

Які реєсти та набори даних відкриває Кабмін: перелік

Кабмін постановою від 21 жовтня 2015 р. № 835 затвердив Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Положення визначає вимоги до формату і структури наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, періодичність оновлення та порядок їх оприлюднення, а також перелік таких наборів даних.

Зокрема, установлено, що набори даних будуть  оприлюднюватись та регулярно оновлюватимуться розпорядниками інформації на їх офіційному веб-сайті та на їх веб-сторінці на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Для забезпечення доступу до публічної інформації розпорядник інформації може здійснювати оприлюднення наборів даних, які не включені до переліку у разі високого суспільного інтересу до таких даних (високої частоти їх запитування; за результатами опитування громадської думки; наявності інших обставин).

Розпорядник інформації самостійно визначає періодичність оновлення наборів даних, які перебувають у його володінні та оприлюднюються, якщо інше не передбачено законодавством. Може встановлюватися така періодичність оновлення наборів даних: більше одного разу на день; щодня; щотижня; щомісяця; щокварталу; кожні півроку; щороку; щоразу із зміною даних.

Оприлюднення набору даних передбачає можливість їх перегляду і завантаження без проведення додаткової авторизації, проходження автоматизованого тесту для розрізнення користувачів чи інших обмежень.

На даний момент Перелік мість 331 набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Переглянути весь Перелік можна тут >>> 

За словами Прем'єр-міністра, цей перелік буде регулярно доповнюватися новими наборами даних, виходячи з суспільного попиту та ініціативи державних органів.

Окрім того, Кабмін постановив розпорядникам інформації, визначеним Законом України “Про доступ до публічної інформації”забезпечити протягом 6-ти місяців оприлюднення та подальше оновлення на своїх офіційних веб-сайтах наборів даних згідно з цим Положенням.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»